top of page

НИКОЛА ТЕСЛА

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум

Архива

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум „Никола Тесла” 

1074 Будимпешта, Трг ружа 6-7
тел: +36-1351-6550 факс: +36-1351-6554
e-mail: kontakt@nikola-tesla.hu

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2016 Nikola Tesla Budapest

Последње вести
Д. Ј.

Уручене стипендије ученицима мањинских школа

Министар Золтан Балог је годишњу ученичку стипендију уручио и Јовани Вечић, одличном ђаку Српске гимназије у Будимпешти.

Министарство за људске ресурсе доделило је и ове године стипендије оним ученицима из четрнаест мањинских гимназија у Мађарској, који су испунили услове претходно расписаног конкурса. На свечаности која је тим поводом одржана у репрезентативној Сали са огледалима, годишња стипендија уручена је и Јовани Вечић, ученици 11. разреда Српске гимназије „Никола Тесла” у Будимпешти. Она је у потпуности испунила услове конкурса, јер је током свих година школовања била одличнан ђак са просеком оцена 5.0, а и активна је у ваннаставним активностима и друштвеном животу српске заједнице у Мађарској. Један од услова је био и да кандидати буду мађарски држављани. Јовани Вечић је, у присуству заменика државног секретара Чабе Латорцаија, директорке Српске основне школе и гимназије „Никола Тесла” др Јованке Ластић и добитника стипендија из осталих тринаест образовних установа, награду уручио Золтан Балог, министар за људске ресурсе у Влади Мађарске.

Јована каже да је веома срећна што је у јакој конкуренцији баш она добила стипендију и напомиње да ће јој овај вид помоћи, са материјалне стране, знатно олакшати услове у којима се школује.

bottom of page