top of page

НИКОЛА ТЕСЛА

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум

Архива

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум „Никола Тесла” 

1074 Будимпешта, Трг ружа 6-7
тел: +36-1351-6550 факс: +36-1351-6554
e-mail: kontakt@nikola-tesla.hu

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2016 Nikola Tesla Budapest

Последње вести
К.Б.

Жељко Весељко поново у Будимпешти

У оквиру Месеца српске културе у суботу, 26. септембра у Уметничкој Галерији за децу и омладину приказана је представа за децу „Другарство без мане“. У пријатном амбијенту деца су са великом пажњом пратила догодовштине Жељка Весељка, Танџе Наранџе и Маше Машице...

Студио „Жељко Весељко“ je и овај пут спремио- представу едукативно-забавног карактера, која је намењена малишанима од 3-10 година. Уз игру, песму и забаву деца интерактивно стичу знања. Сценографија и костими имају атрактивну и оригиналну изведбу, а сценарио и музика ауторска, што је представу учинило веома упечатљивом. Након представе глумци су организовали игрице за децу, које су биле толико интересантне, да су биле неодољиве и за родитеље, па су им се и они прикључили.

Студио за анимирање и забаву деце Жељка Подобника познат као „Жељко Весељко“, постоји већ петнаест година, док је пет година раније почео да ради као позориштанце. Бави се организацијом разних врста активности, извођењем дечјих представа, организовањем јавних манифестација и музичких фестивала за децу, рођендана и журки.

У Новом Саду имају своје позориштанце „Враголани“ и сваког уторка одржавају представе забавног карактера, за, како аутори воле да кажу:" децу од 3-103." Позориште ради са проширеном екипом, а ужу екипу, односно чланове трупе „Жељко Весељко“ чини породица Подобник, тата, мама, ћерка и син. Ангажовањем у овом послу и рад са децом за њих представља нешто најлепше на свету. Публика је ово могла да види и да осети, посматрајући њихову игру и интеракцију са децом.

Сви присутни су се лепо забављали, иако је јака киша спречила многе родитеље да доведу своје малишане. Чекамо их следећи пут кад нам опет дође Жељко Весељко.

bottom of page