top of page

НИКОЛА ТЕСЛА

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум

Архива

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум „Никола Тесла” 

1074 Будимпешта, Трг ружа 6-7
тел: +36-1351-6550 факс: +36-1351-6554
e-mail: kontakt@nikola-tesla.hu

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2016 Nikola Tesla Budapest

Последње вести
Славица Зељковић

Кошаркаши се квалификовали за Ђачку олимпијаду

Велики успех кошаркаша Српске гимназије „Никола Тесла“

На завршном међушколском кошаркашком турниру средњих школа Будимпеште, одржаном 9. марта, у Будимпешти, у Пиаришта гимназији, кошаркаши Српске гимназије „Никола Тесла“ убедљиво су освојили прво место и тако се пласирали на Државно првенство.

Кошаркаши наше школе су победили у обе утакмице на овом турниру које су одржане истог дана са малом паузом између њих. У првом, полуфиналном, мечу противник им је била екипа„Leovey Klara” коју су убедљиво добили са великом резултатском разликом (95:27), која је прави израз надмоћи наше екипе која је била убедљива у свим четвртинама меча (25-7; 32-4; 22-16; 16-10 ). У финалној утакмици их је чекала екипа “Eotvos-a”. И ова утакмица је протекла у доминацији наших кошаркаша.


Од самог старта су наметнули висок темпо игре, нарочито у одбрани. Утакмица је завршена са много мање поена у односу на полуфиналну (55:23, по четвртинама :20-8; 9-4; 17-9; 9-2, пошто је акценат у игри био на одбрани. Наши играчи су се сконцентрисали на одбрану уз брзе контранападе који су резултиртали лаким поенима. Велики успех је постигнут, иако су играли у мало ослабљеном саставу јер је Булатовић Павла савладала мучнина и пре краја прве утакмице је морао у свлачионицу. У финалној утакмици његово место је заузео Новаковић Сава, а Туцовић Алекса је због ранијих здравствених проблема, био ван игре. Тренер и вођа екипе, професор Дејан Младеновић је након турнира дао краћу изјаву:“ Леп је успех и осећај бити најбоља кошаркашка екипа у Будимпешти, али сам сигуран да се овим не смемо задовољити. Има још доста простора за напредак у свим сегментима игре. Остварен је први циљ и пласман на државно такмичење, Ђачку олимијаду, која ће се одржати почетком априла месеца у Печују. Преостаје нам још двадесетак дана да се још боље припремимо, како би успели остварити запажен резултат и на државном нивоу. Прави изазови нам тек предстоје, овај успех доживљавамо као подстрек за даљи рад и доказивање.“


Честитамо нашим кошаркашима и желимо им успех на Олимпијади у Печују.

 

Екипу наше школе чинили су следећи играчи: Нашпалић Далибор, Панић Алекса , Суjић Стeфaн , Неорчић Иван , Јанковић Алекса : Шарац Душан , Благојевић Никола, Станојевић Предраг, Јовановић Павле , Јанковић Михајло, Новосел Никша, Новаковић Сава, Булатовић Павле.


Тренер екипе је професор Дејан Младеновић

bottom of page