top of page

НИКОЛА ТЕСЛА

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум

Архива

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум „Никола Тесла” 

1074 Будимпешта, Трг ружа 6-7
тел: +36-1351-6550 факс: +36-1351-6554
e-mail: kontakt@nikola-tesla.hu

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2016 Nikola Tesla Budapest

Последње вести
Драгана Васић

Интернационални Математички Куп

Ученици наше школе ће ове године по први пут узети учешће у Интернационалном Математичком Купу који организује Математичка гимназија у Београду.


Тим наше школе чине ученици: Сара Ћећез 9б, Ђорђе Вукадинов 9б, Вања Настић 9ц и Теодор Тричковић 10а. Лидер тима који ученике прати на такмичење је професор Драгана Васић.


Интернационални Математички Куп се ове године организује по пети пут и трајаће од 26.06. до 01.07.2017. године. Ученици се могу такмичити у три предмета: математика, физика и информатика.


Циљ овог такмичења је да охрабри ученике и популаризује развој и учење математике, физике и информатике. Осим тога циљ је и популаризација вршњачког дружења ученика из различитих земаља. Поред такмичарског дела за ученике је припремљен и програм који ће им дочарати Београд и Србију у најбољем светлу.Предвиђена је посета музеју Никола Тесла у Београду, обилазак знаменитости Београда и целодневни излет у Виминацијум, са посетом манастиру Горњак и Петровцу на Млави.


Ове године ће се на такмичењу опробати укупно 30 тимова из Уједињеног Краљевства, Словеније, Србије, Русије, Румуније, Црне Горе, Македоније, Италије, Немачке, Хрватске, Бугарске, Босне и Херцеговине и наравно наш тим из Мађарске.

Радујемо се што су наши ученици нашли интерес за учешћа у једној оваквој манифестациј и желимо им успех!

bottom of page