top of page

НИКОЛА ТЕСЛА

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум

Архива

Српско забавиште, основна школа, гимназија и колегијум „Никола Тесла” 

1074 Будимпешта, Трг ружа 6-7
тел: +36-1351-6550 факс: +36-1351-6554
e-mail: kontakt@nikola-tesla.hu

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2016 Nikola Tesla Budapest

Последње вести
Тамара Зечак, 9./ц

Српска школа у Будимпешти Маскенбал 2018.

Као и претходних година и ове године се одржао традиционални маскенбал за забавиштарце и за ученике од 1. до 4. разреда Српске школе ,,Никола Тесла” у Будимпешти, који су сви са великим нестрпљењем ишчекивали.

Забавиштарци су се заједно са својим васпитачима обукли у шарене и оригиналне маске. Посетили су канцеларију директорице др Јованке Ластић и прошетали ходником школе, чиме су изазвали велико одушевљење код основаца и гимназијалаца.

Програм за ученике основне школе почео је у 13 часова. Водитељка програма је била Драгана Фриесе, ученица 9./ц разреда гимназије.

Основци су се са својим учитељицама окупили у школском холу где је потом уследило представљање маски.

Годинама уназад ученици су све присутне одушевљавали својом креативношћу што је био случај и ове године. Било је ту разних маски и костима популарних ликова из цртаних филмова, омиљених спортиста и животиња. Сваки учесник се потрудио да најбоље прикаже своју маску. Осим представљања маски, овај пут су се одржале и разне игре које су веома забавиле малишане. Прва игра је била ,,Плес са огледалима”. Игра се играла у пару дечак-девојчица и једно дете је представљало огледало док друго је понавњало покрете другог. После пар минута замењивале су се улоге. Такмичење се изводило уз пратњу музике. Ученици су уживали у овој игри.

Следећа игра је била ,,Авантура једног кључа”. Ученици су били подељени у групе од по осам ученика. Учитељице су провукле конопац заједно са кључем испод одеће деце. Кључ је требало провлачити низ конопац до следећег ђака. Победничка група је била она која је прва успела да ослободи кључ. Ученици су се трудили да што пре ослободе кључ, а када би успели чуо би се задовљан смех и вика.

Затим је уследио ,,Плес са балонима”. Игра се играла у пару и сваки пар је требало да придржи балон а да не падне уз ритам музике. Искрено речено, око овог тешког задатка ђаци су се највише намучили.

Маскенбал је убрзо настављен са надметањем ,,Фудбал са плахтом”. Оно се играло у две групе. Победник је био онај који је успео дати највише голова.


Прву утакмицу су играли ученици првог разреда против ученика другог разреда. Другу утакмицу су одиграли ученици трећег разреда против ученика четвртог разреда. Током обе утакмице чуло су гласно навијање, дечја граја и радост након сваког постигнутог гола.


Последња игра је ,,Била плес пингвина”. Сви ученици су стали у возић и имитирали плес пингвина који су им показивале учитељице. Програм је завршен у 15 часова, а након завршетка програма основци су отишли на малу закуску у своје учионице.


Овако је протекао овогодишњи маскенбал а ми се надамо да ће и следећи протећи са исто оволико креативних маски као и насмејаних, задовољних дечјих лица. Жељно га ишчекујемо. Одајмо признање учитељицама на занимљивим играма, а такође и родитељима који су се потрудили да маске буду што занимљивије.

bottom of page